67

GSM (Genito-urinary syndrome of Menopause)

Tharja vaginale dhe atrofia është një pandemi e heshtur e cila prek një masë të madhe femrash, të cilat pa asnjë dyshim po vuajnë në heshtje. Kjo gjëndje kronike dhe progresive prek 50-60% të grave në menopauzë e post-menopauzë; ku shumë mjek obs-gjin besojnë se kjo shifër është e kursyer. Me rritjen e jetëgjatësisë, kjo gjëndje, pra thatësira vaginale sa vjen dhe bëhet më problematike në cilësinë e jetës së gruas, disfunksionin seksual dhe në problemet urinare e infeksioze rekurente që kjo situatë shkakton. Gjithashtu, femrat në moshë të re janë të riskuara nga kjo problematikë e cila shpesh shfaqet me infeksionet kronike dhe kontaktet seksuale të dhimbshme.

Gratë me këtë problem shfaqin një klinikë shqetësuese si dhimbjet vulvo-vaginale, irritimi intern dhe ekstern si dhe krruarje vulvare, vaginale apo të kombinuara.
Simptoma të tjera dytësore të tharjes vaginale janë, skuqja, djegia, shtimi I sekrecioneve dhe sigurisht dhe dyspareunia (kontaktet e dhimbshme).
Këto gra ankojnë sigurisht për dëshirë të ulët seksuale e cila ne vetvete shkakton dhe stress mendor por dhe cenim të marrëdhënies së tyre me partnerin.
Simptomat urinare, si pasojë e dobesimit të murit të përparëm të vaginës, I cili në vetvete është në kontakt të ngushte e të drejtperdrejtë me qafen e fshikëzës së urinës janë gjithashtu të shpeshta.
Inkontinenca urinare e stresit (urinimi I pavullnetshëm gjatë shtrengimeve), djegiet urinare, ndjesia e urinimit të vazhdueshëm, zgjimi natën për të urinuar, infeksionet urinare kronike e rekurente janë shfaqje të shpeshta të atrofisë vaginale.
Të gjitha sa mësipër përbëjnë atë cka quhet sindroma genito-urinare e menopauzës.

Diagnoza e saj në fakt bazohet në historinë e problemeve, përjashtimin e shkaqeve të tjera si dhe egzaminimi fizik kryer nga mjeku obstetër-gjinekolog.
Një vaginë pa elasticitet, e thatë, me humbjen e rugave (brazdave, rrudhave) fiziologjike të vaginës dhe mukozë delikate janë disa prej shenjave që vihen re.
Ulja e furnizimit me gjak e cila në thelb është shkaktari kryesor I vaginës atrofike (trophos = ushqyerje, atrophia = mungesë ushqyerje), pra një mukozë e pa ushqyer mirë është thelbi I këtij problem. Kjo vërehet sërish në egzaminimin që kryen mjeku obs-gjin. Intrioitusi vaginal (hyrja) mund të shfaqet e ngushtuar me një epitel tepër delikat dhe mundet dhe I ulceruar.

Tipikisht në këto raste pH vaginal është I rritur >5.0 (kujtojme vagina ka një pH normal 3.8-4.5).

Thënë mësiper e duke I besuar gjithmonë teknologjisë si pararojë e shëndetit dhe trajtimit të problemeve vendosa të sjell Femilift, si një teknologji e miratuar nga FDA dhe e përdorur në mbi 200.000 gra në Europë e ShBA për probleme të ketij lloji me rezultate të shkelqyera.

Por c’është Femilift dhe si realizon regjenerimin vaginal?
Sikurse lëkura, vagina gjithashtu ka në thelb kolagjenin, I cili I jep vaginës elasticitetin dhe fortësine. Femilift përdor laserin CO2-pixel duke nxehur kështu vaginën, duke rritur stimulimin e kolagjenit, vaskularizimit (furnizimin me gjak) si dhe duke kontraktuar fibrat e kolagjenit prezent. Kjo teknologji Robotic Probe, njetrajtësisht prek gjithë vaginën duke garantuar dhe uniformitet.

Cilat janë benefitet e Femilift?
Kërkimet dhe studimet klinike tregojnë një rritje të shpejtë te furnizimit me gjak, shtim të lubrifikimit dhe një pergjigje të lartë imunitare ndaj infeksioneve rekurente/kronike.

Cilat janë grupmoshat e Femilift?
E krijuar tipikisht për moshat >50 vjec (perimenopauzë, menopauzë e postmenopauzë) në të cilat rezultatet janë realisht mbreslënëse, Femilift indikohet e në gratë e reja të cilat kanë kryer lindje vaginale e cila shpesh herë krijon probleme të laksitetit vaginal duke cuar kështu në simptoma urinare e sidomos të urinimit të pavullnetshëm gjatë shtrengimeve (kollitje, qeshje, tështima, ngritje pëshas, aktivitet fizik), pra në thelb cdo aktivitet i cili rrit presionin intra-abdominal.

Sa seanca janë të nevojshme?
Sigurisht kjo përcaktohet në vizitën që kryhet me mjekun obs-gjinekolog, por protokolli kërkon 3 seanca cdo 4-6 javë, (koha duhur e prodhimit të kolagjenit) si dhe 1 seancë mirëmbajtje në vit.
Që në seancën e dytë efektet janë mbreslënëse!

Pse Femilift dhe jo terapia hormonale zëvendësuese apo Estrogjeni lokal?
E thjeshtë: efektet anësore të medikamenteve dihen dhe efekti I tyre zgjat përsakohë ato përdoren, pra ndërprerja e tyre rezulton në rikthimin e simptomatikës vaginale. Këto probleme nuk egzistojnë me Femilift! Gjithashtu Femilift kryen 1 rrugë e disa punë, në ndryshim nga medikamentet që përdoren për këto probleme.
Femilift zgjidh simptomat e GSM.

Të dhëna statistikore mbi Femilift, pranuar nga FDA (Food & Drugs Administration)
386 gra të cilat vuanin me GSM (Genito-urinary syndrome of Menopause) trajtuara më CO2-Pixel – Femilift me 3 seanca:
Zgjidhje e thatësirës vaginale në 60-73%, djegies në 56%, dyspareunisë në 49%, krruarjes vaginale 56%. Këto efekte u raportuan direkt pas seancës së pare dhe me një kohezgjatje >1 vit pas seancës së fundit.
Disa gra, ankuan për discomfort të lehtë, skuqje e pakëz pickim vaginal deri 2 ditë pas seancës së parë cka është krejt normale.

E dini se?
Femilift ka një “Worth it of 93%” nga pacientët që e kanë përdorur.

Dr. Ardi PRUSHI
Obstetër-Gjinekolog.

70

Intimacy Snail Slime Gel – Hidratues, rigjenerues, shkëlqyes!

Pas efektshmërisë tashmë prej 8 muajsh, me një përdorim të gjerë, i bindur për rezultatet e shkëlqyera të “Intimacy by Dr. Ardi – Intimate Organic Washer”, referuar vlerësimeve tuaja, paraqes për ju “Intimacy by Dr.Ardi – Regenerative and Brightening Gel”.

 • Përbërësit e këtij produkti janë të testuar dhe çertifikuar.
 • Ky produkt është i sigurtë për mikrobiomën intime, ka efekte regjeneruese dhe shkëlqyese e zbardhuese të zonës tuaj intime.
 • “Intimacy by Dr.Ardi – Regenerative and Brightening Gel”, ka qëllimin estetik, regjenerativ dhe shkëlqyes të zones tuaj intime.
 • Kombinimi I efekteve antiseptike dhe antimikrobiale i “Intimacy by Dr. Ardi – Intimate Organic Washer” dhe estetike, regjenerative dhe shkëlqyese të “Intimacy by Dr.Ardi – Regenerative and Brightening Gel” plotëson në mënyrë perfekte kujdesin tuaj intim!
 • “Intimacy by Dr.Ardi – Regenerative and Brightening Gel”,është formuluar në mënyrë speciale për të mbajtur zonën tuaj intime estetikisht perfekte duke zgjedhur përbërësit delikat të mëposhtëm:

Acid Hialuronik: Dehidratimi i zonës gjenitale, i njohur si thatësi vaginale, shpesh ndikon në jetën e gruas, nga periudha fertile deri në postmenopauzë, dhe duhet të trajtohet me produkte specifike, përfshirë larësin e duhur intim. Provat klinike të kryera mbi gratë nga puberteti deri në menopauzë treguan se pastrimi i përditshëm me këto larës intim promovon hidratimin e indit vaginal falë pranisë së acidit hialuronik. Në veçanti, për gratë në moshë fertile jep gjithashtu një efekt qetësues, ofron mbrojtje antimikrobiale dhe një ndjenjë të freskisë afatgjatë. Për gratë në menopauzë siguron një ndjesi freskie, përmirëson elasticitetin dhe tonicitetin dhe ushtron një efekt antioksidativ.

Inulina: janë një grup Polisakaridesh të prodhuara nga një grup I madh bimësh. Prej kohësh Inulina përdoret si hidratant nëpërmjet procesit të ashtuquajtur “hidratimi mikrobial”. Gjithashtu, Inulina në kozmetikën vulvo-vaginale shërben si një prebiotik teper pozitiv.

Ekstrakte të Kamomilit: Kamomili me vetitë e tij anti-oksidative jep një ndihmesë të përkryer në regjenerimin e lëkurës, ngushton poret dhe ul proceset natyrale të plakjes. Gjithashtu, esktraktet e Kamomilit ndihmojnë në zbardhjen dhe shkëlqimin e lëkurës, shpesh duke iu referuar atij si “natural skin bleach”. Lehtësimi I qarkullimit të gjakut dhe limfatik është një nga vetitë e tjera te ekstrakteve të Kamomilit.

Jargët e Kërmillit: Duke ruajtur parimin e “Intimacy by Dr. Ardi” – kërmijtë, merren nga një fermë Shqiptare e specializuar në kultivimin e tyre dhe jargët sintetizohen nga “Pika Cosmetics” për të sjellë këtë produkt në përputhje me natyralitetin që karakterizon linjën tonë. Jargët e Kermillit me veti eksfoliative, heqin qelizat e vdekura të lëkurës dhe japin ndihmesë të madhe në regjenerimin e qelizave të reja, efekte këto të mundësuara nga kolagjeni, elastina dhe acidi glikolik të gjendura në jargët e Kërmillit.

Vaji I Kokosit: Vaji i kokosit ndihmon në forcimin e shtresës barriere mbrojtëse të lëkurës tuaj, duke bllokuar lagështinë brenda dhe duke e mbajtur lëkurën të butë dhe të hidratuar. Redukton inflamacionin. Vaji i kokosit ka veti anti-inflamatore, duke e bërë atë të dobishëm për lëkurën e irrituar dhe të thatë. Stimulon gjithashtu prodhimin endogjen të kolagjenit.

Panthenol: Një substancë kimike që rrjedh nga acidi pantotenik, i njohur gjithashtu si vitamina B5. Është një përbërës i zakonshëm në një gamë të gjerë produktesh për kujdesin e lëkurës dhe kujdesin personal për shkak të vetive të tij hidratuese, qetësuese dhe anti-inflamatore. Panthenoli është një alkool, derivat i acidit pantotenik.

Acidi Laktik: Acidi laktik është një acid alfa hidroksi, ose AHA, i përdorur në produktet e kujdesit të lëkurës pa recetë (OTC) dhe trajtimet profesionale. Acidi laktik përdoret për të hequr qelizat e vdekura të lëkurës, për të ndriçuar njollat ​​e errëta dhe për të përmirësuar pamjen e linjave të imëta dhe rrudhave.

Ethylcelullose: është një trashës që mund të gjendet gjithashtu në kozmetikë dhe produkte të kujdesit personal si grimi, produktet e kujdesit të lëkurës dhe kremi rroje. Në disa produkte, celuloza etilike mund të përdoret gjithashtu si lidhës, gjë që ndihmon përbërësit të qëndrojnë të lidhur.

Pa perberes potencialisht të dëmshëm: Pa SLS, SLES, alkool etilik, Propilen Glikol, derivate PG, parabene, sulfate, ose fragrance/ngjyra sintetike.

Cruelty free: Kështu që ju mund të ndiheni mire me përdorimin e tij.
Indikohet: cdo femër, përfshirë shtatzënat dhe gratë në perimenopauzë dhe menopauzë.

 INTIMACY by dr. Ardi prodhohet posaçërisht për ju! Ne nuk kemi stok duke ju siguruar kështu një produkt të freskët. Ambalazhimi i INTIMACY REGENERATIVE & BRIGHTENING GEL është i sigurtë, duke ruajtur natyralitetin e ambalazhimit të qelqit duke i dhënë natyralitetin e kërkuar këtij produkti.

Flakoni ka volum prej 50 CC/mL.

Rekomandohet përdorimi 2 herë në ditë, pas tualetit të mëngjesit dhe të darkës, sigurisht të kryer me “Intimacy by Dr. Ardi – Intimate Organic Washer”,

V.O – “Order now” duke më kontaktuar direkt në Whatsapp. Klikoni logon “Whatsapp” djathtas, në fund të faqes. 

Produkti kushton 1500ALL dhe ne e sjellim direkt në vendndodhjen tuaj.
Sigurisht, marrja në paketë e 2 produkteve “Intimacy by dr. Ardi” pra larësit dhe xhelit, kushton 2500 lek, duke ju skontuar 500 lek për të dyja produktet e linjës së kujdesit intim.

Transporti kushton 200 lek në Tiranë dhe 300 lek në rrethe.

Mjafton të lini: Emër, Mbiemër, Nr. Kontakti. Korrieri ynë do ju kontaktojë sapo Intimacy të jetë gati për ju!

Dr. Ardi PRUSHI

 

 

55

Cikli i reagimit seksual të njeriut

 

Cikli i përgjigjes seksuale të njeriut është një model me katër faza i përgjigjeve fiziologjike në trupin e njeriut ndaj stimulimit seksual, të cilat, sipas radhës, janë:

 1. Fazat e eksitimit,
 2. Rrafshnaltës (plateau),
 3. Orgazmës,
 4. Faza e zgjidhjes

 

Ky model i përgjigjes fiziologjike u formulua për herë të parë nga William H. Masters dhe Virginia E. Johnson, në librin e tyre të vitit 1966 “Përgjigja seksuale njerëzore”. Që nga ajo kohë, modele të tjera në lidhje me përgjigjen seksuale të njeriut janë formuluar nga disa studiues të cilët kanë kritikuar pasaktësi të caktuara në modelin e ciklit të përgjigjes seksuale të njeriut.

 

Faza e eksitimit (e njohur edhe si faza e zgjimit ose faza fillestare e eksitimit) është faza e parë e ciklit të reagimit seksual të njeriut, e cila ndodh si rezultat i stimujve fizikë ose mendorë erotikë, të tillë si puthja, të fantazuarit ose shikimi i imazheve erotike, që çon në eksitimin seksual. Gjatë kësaj faze, trupi përgatitet për marrëdhënie seksuale, duke çuar fillimisht në fazën e rrafshnaltës (plateau).  Ekziston një ndryshim i gjerë socio-kulturor në lidhje me preferencat për kohëzgjatjen e periudhës që paraprin marrëdhënien seksuale dhe metodat e stimulimit të përdorura.  Ndërveprimi fizik dhe emocional dhe stimulimi i zonave erogjene gjatë paralojës zakonisht krijon të paktën një eksitim fillestar fillestar.

 

Eksitmi në të dy gjinitë

Mes dy gjinive, faza e eksitimit rezulton në një rritje të rrahjeve të zemrës, ritmit të frymëmarrjes dhe një rritje të presionit të gjakut.  Një studim në 2006 zbuloi se eksitimi seksual në rreth 82% të femrave të reja dhe 52% të meshkujve të rinj lind ose shtohet nga stimulimi i drejtpërdrejtë i thithkave, me vetëm 7-8% që raportojnë se zvogëlon eksitimin e tyre.  Vasokongjestioni i lëkurës, i referuar zakonisht si skuqje seksuale, do të ndodhë në afërsisht 50-75% të femrave dhe 25% të meshkujve. Skuqja seksuale tenton të ndodhë më shpesh në kushte më të ngrohta dhe mund të mos shfaqet fare në temperatura më të ftohta.

 

Gjatë skuqjes tek femrat, njollat ​​rozë zhvillohen nën gjinj, pastaj përhapen në gjoks, bust, fytyrë, duar, thembra të këmbëve dhe ndoshta në të gjithë trupin. Vasokongjestioni është gjithashtu përgjegjës për errësimin e klitorisit dhe mureve të vaginës gjatë eksitimit seksual. Gjatë skuqjes seksuale tek meshkujt, ngjyrosja e lëkurës zhvillohet më pak në mënyrë të vazhdueshme sesa tek femra, por zakonisht fillon me epigastriumin (barkun e sipërm), përhapet në gjoks, pastaj vazhdon në qafë, fytyrë, ballë, shpinë dhe ndonjëherë, shpatullat dhe parakrahët. Skuqja seksuale zakonisht zhduket menjëherë pas shfaqjes së orgazmës, por kjo mund të zgjasë deri në dy orë dhe, ndonjëherë, do të ndodhë njëkohësisht djersitje intensive. Skuqja zakonisht zvogëlohet në drejtim të kundërt me rendin në të cilin u shfaq.

 

Një rritje në tonin e muskujve (miotonia) e grupeve të caktuara të muskujve, që ndodh vullnetarisht dhe pa dashje, fillon gjatë kësaj faze te të dy gjinitë. Gjithashtu, sfinkteri i jashtëm anal mund të kontraktohet rastësisht gjatë kontaktit (ose më vonë gjatë orgazmës pa kontakt).

 

Eksitimi tek meshkujt

Tek meshkujt, fillimi i fazës së eksitimit vërehet kur penisi ngrihet pjesërisht ose plotësisht, shpesh pas vetëm disa sekondash stimulimi erotik.  Ereksioni mund të humbasë pjesërisht dhe të rifitohet në mënyrë të përsëritur gjatë një faze eksitimi të zgjatur. Të dy testikujt tërhiqen lart drejt perineumit, veçanërisht tek meshkujt e rrethprerë ku ka më pak lëkurë në dispozicion për të akomoduar ereksionin. Gjithashtu, skrotumi mund të tendoset dhe trashet gjatë procesit të ereksionit.

 

Eksitim tek femrat

Tek femrat, faza e eksitimit mund të zgjasë nga disa minuta në disa orë. Fillimi i vazokongjestionit rezulton në fryrje të klitorisit të gruas, labia minora dhe vaginës. Muskuli që rrethon hapjen vaginale kontraktohet dhe mitra ngrihet dhe rritet në madhësi. Muret vaginale fillojnë të prodhojnë një lëng organik lubrifikues.  Ndërkohë, gjinjtë rriten pak në madhësi dhe thithkat bëhen të ngurtësuara dhe të ngritura.

 

Faza e rrafshnaltës (plateau)

Faza e rrafshnaltës është periudha e eksitimit seksual para orgazmës. Faza karakterizohet nga një qarkullim i shtuar i gjakut dhe rrahje zemre në të dy gjinitë, rritje e kënaqësisë seksuale me rritjen e stimulimit dhe rritje të mëtejshme të tensionit të muskujve. Gjithashtu, frymëmarrja vazhdon me një frekuencë të rritur.  Koha e zgjatur në fazën e rrafshnaltës pa përparim në fazën e orgazmës mund të rezultojë në fristrim seksual.

 

Rrafshnalta te meshkujt

Gjatë kësaj faze, sfinkteri i uretrës mashkullore kontraktohet (në mënyrë që të parandalojë përzierjen e urinës me spermën dhe të mbrohet nga derdhja retrograde) dhe muskujt në bazën e penisit fillojnë një tkurrje të qëndrueshme ritmike. Meshkujt mund të fillojnë të sekretojnë lëngun seminal ose lëngun para ejakulues dhe testikujt ngjiten më afër trupit.

 

Rrafshnalta te femrat

Faza e rrafshnaltës tek femrat është në thelb një vazhdim i të njejtave ndryshime të dukshme në fazën e eksitimit. Klitorisi bëhet jashtëzakonisht i ndjeshëm dhe tërhiqet pak, dhe gjëndrat Bartholin prodhojnë lubrifikim të mëtejshëm. Indet e një të tretës së jashtme të vaginës fryhen, dhe muskuli pubokoksigeus shtrëngohet, duke zvogëluar diametrin e hapjes së vaginës. Masters dhe Johnson i referohen ndryshimeve që ndodhin gjatë fazës së rrafshnaltës si platformë orgazmike. Për ata që nuk arrijnë kurrë orgazmë, ky është kulmi i eksitimit seksual.

 

Faza e orgazmës

Orgazma përjetohet si nga meshkujt ashtu edhe nga femrat, duke i dhënë fund fazës së plateau-së së ciklit të përgjigjes seksuale. Orgazma shoqërohet me cikle të shpejta të tkurrjes së muskujve në muskujt e poshtëm të legenit, të cilët rrethojnë anusin dhe organet kryesore seksuale. Orgazmat shpesh shoqërohen me veprime të tjera të pavullnetshme, përfshirë vokalizimet dhe spazmat muskulare në zona të tjera të trupit dhe një ndjesi përgjithësisht euforike. Ritmi i zemrës është rritur edhe më tej. Praktikat tantrike të seksit mund të kërkojnë të zvogëlojnë qëllimin e arritjes së orgazmës, i cili shpesh është një qëllim i zakonshëm i marrëdhënieve seksuale.

 

Orgazma tek meshkujt

Tek meshkujt, orgazma zakonisht shoqërohet me ejakulim. Çdo nxjerrje shoqërohet me pulsime të vazhdueshme të kënaqësisë seksuale, veçanërisht në penis dhe ijë. Ndjesi të tjera mund të ndihen fuqishëm në pjesën e poshtme të shpinës. Konvulsionet e para dhe të dyta janë zakonisht më të fortat në ndjesi dhe prodhojnë sasinë më të madhe të spermës. Më pas, çdo tkurrje shoqërohet me një vëllim në rënie të spermës dhe një ndjesi më të butë kënaqësie.

 

Orgazma tek femrat

Gratë gjithashtu përjetojnë kontraktime të mitrës dhe vaginës. Orgazmat tek femrat mund të ndryshojnë shumë nga individi në individ. Ato zakonisht shoqërohen me një rritje të lubrifikimit vaginal, shtrëngim të mureve vaginale dhe kënaqësi të përgjithshme. Për disa gra, ekziston gjithashtu mundësia e ejakulimit të femrës (e quajtur edhe “squirting”).

 

Faza e zgjidhjes

Faza e zgjidhjes ndodh pas orgazmës dhe lejon që muskujt të relaksohen, presioni i gjakut të bjerë dhe trupi të ngadalësohet nga gjendja e tij e eksituar. Periudha refraktare, e cila është pjesë e fazës së zgjidhjes, është afati kohor në të cilin zakonisht një burrë nuk është në gjendje të orgazmojë përsëri, megjithëse gratë gjithashtu mund të përjetojnë një periudhë refraktare.

 

Zgjidhja tek meshkujt

Masters dhe Johnson përshkruan “rënien” e penisit në dy faza: Në fazën e parë, penisi zvogëlohet nga gjendja e tij e ngritur në rreth 50 përqind më të madh se gjendja e tij e dobët. Kjo ndodh gjatë periudhës refraktare. Në fazën e dytë (dhe pasi të ketë përfunduar periudha refraktare), penisi zvogëlohet në madhësi dhe kthehet të jetë i dobët. Në përgjithësi është e pamundur që burrat të arrijnë orgazmë gjatë periudhës refraktare. Masters dhe Johnson argumentojnë se kjo periudhë duhet të përfundojë para se meshkujt të eksitohen përsëri.

Edhe pse, për shkak të periudhës refraktare, është e rrallë që burrat të arrijnë orgazma të shumta,  disa burra kanë raportuar se kanë pasur orgazma të shumta, të njëpasnjëshme, veçanërisht pa ejakulim.  Orgazmat e shumta raportohen më shpesh tek meshkujt shumë të rinj sesa tek burrat e moshuar.  Tek meshkujt më të rinj, periudha refraktare mund të zgjasë vetëm disa minuta, por të zgjasë më shumë se një orë tek meshkujt e moshuar.

 

Zgjidhja tek femrat

Sipas Masters dhe Johnson, gratë kanë aftësinë të orgazmojnë përsëri shumë shpejt, për aq kohë sa të kenë stimulim efektiv. Si rezultat, ato janë në gjendje të kenë orgazma të shumta në një periudhë relativisht të shkurtër kohore. Megjithëse në përgjithësi raportohet se gratë nuk përjetojnë një periudhë refraktare dhe kështu mund të përjetojnë një orgazmë shtesë, ose orgazma të shumëfishta, menjëherë pas së parës,  disa burime thonë se të dyja gjinitë përjetojnë një periudhë refraktare sepse gratë gjithashtu mund të kalojnë një periudhë pas orgazmës në të cilën stimulimi i mëtejshëm seksual nuk prodhon eksitim.  Për disa gra, klitorisi është shumë i ndjeshëm pas kulmit, duke e bërë stimulimin shtesë fillimisht të dhimbshëm.  Pas orgazmës fillestare, orgazmat e mëvonshme për gratë gjithashtu mund të jenë më të forta ose më të këndshme kur stimulimi grumbullohet.

 

Ngjashmëritë dhe ndryshimet midis gjinive

Masters dhe Johnson argumentojnë se, pavarësisht nga disa dallime të vogla, përgjigjet seksuale si tek burrat ashtu edhe tek gratë janë thelbësisht të ngjashme. Sidoqoftë, studiuesit kanë treguar se ka shumë dallime midis burrave dhe grave për sa i përket përgjigjes së tyre.

Së pari, Masters dhe Johnson paraqitën një model për burrat, por tre modele të ndryshme për gratë. Ata deklaruan se përgjigja seksuale e meshkujve ndryshon vetëm sa i përket kohëzgjatjes; shfaqja e modeleve të ndryshme, pra, do të ishte e përsëritur. Gratë, nga ana tjetër mund të kenë përgjigje që ndryshojnë si në intensitet ashtu edhe në kohëzgjatje. Këto ndryshime mund të paraqesin probleme sepse psikologët kanë argumentuar se jo të gjithë i përshtaten këtij modeli; për shembull, shumica e grave nuk orgazmojnë gjatë marrëdhënieve seksuale penetruese.

Masters dhe Johnson gjithashtu barazojnë ereksionin e një burri me lubrifikimin vaginal të një gruaje gjatë fazës së eksitimit; Roy Levin thotë se ky vëzhgim është i rremë. Klitorisi i një gruaje është paralel anatomik me penisin e një burri. Si rezultat, ënjtja e klitorit do të ishte e barabartë me ereksionin e një burri.

Një aspekt tjetër është mungesa e përputhshmërisë midis eksitimit subjektiv seksual dhe eksitimit gjenital. Hulumtimi nga Meredith L. Chivers dhe J. Michael Bailey tregon se meshkujt kanë tendencë të tregojnë eksitim të veçantë për kategori; domethënë, ata eksitohen seksualisht nga gjinia e tyre e preferuar. Sidoqoftë, gratë tregohen jo-specifike: Organet gjenitale të tyre tregojnë eksitim si për gjinitë e preferuara ashtu edhe ato jo të preferuara. Edhe pse gratë raportuan se ishin ngacmuar në mënyrë subjektive, për shembull, një burrë dhe një grua që kryenin aktivitet seksual, organet gjenitale të tyre gjithashtu tregojnë eksitim seksual ndaj dy burrave që merren me aktivitet seksual, ndaj dy grave që e bëjnë këtë, dhe madje edhe ndaj kafshëve jo-njerëzore.

Në përgjithësi, modeli i Masters dhe Johnson duket të jetë një shembull më i mirë i reagimit seksual të burrave sesa të grave.

70

Pse “Intimacy by Dr. Ardi”? – Këndvështrimi im, sintetizuar nga përdorueset.

Sigurisht, pas testeve të kryera në mënyrë të thjeshtë por tepër funksionale në një grup femrash, përpara një jave doli në shitje të lirë larësi “Intimacy by Dr. Ardi”.
Pavarësisht se isha i bindur se puna e kryer ishte e shkëlqyer, ky ishte momenti i së vërtetës, jo për vlerësimin e shitjes dhe biznesit por të efektshmërisë dhe të cilësisë së produktit.
Padiskutim kisha pikëpyetjet e mia dhe një periudhë pritje e cila nuk ishte më në dorën time, por në dorën e përdorueseve të shumta të cilat pas përdorimit disa ditor nisën përshtypjet e para.
Cka më ra në sy ishte fakti se përshtypjet ishin thuajse të njejtat në të gjitha përdorueset.
Sigurisht përshtypjet e tyre përputheshin mësë miri me testimet e mia klinike.
Cilësohet nga përdorueset freskia që “Intimacy by Dr. Ardi” i jep atyre gjatë ditës, aroma tepër e kendshmë dhe natyrale, eleminimi i sekrecioneve jo normale ditore, mbajtja e lagështisë vaginale në vlera normale dhe të kënaqshme.
Sigurisht kam referenca nga përdorueset se pas përdorimit të “Intimacy by Dr. Ardi”, janë eleminuar krruarjet apo irritimet vulvare cka tregon efektet antiseptike, të balancës acidike të vaginës si dhe të rigjenerimit indor prej përmbajtjes të elementëve bimor organik, të proteinës së mëndafshit, acidit hialuronik dhe allantoinës.

“Intimacy by Dr. Ardi” – tashmë pas përdorimit nga një grup i madh garanton këto efekte për zonën tuaj intime:
– Freskinë dhe ndjesinë e higjienës vulvo-vaginale 24h.
– Eleminimin e sekrecioneve jo normale ditore.
– Mbajtjen e lagështisë vaginale normale dhe të kënaqshme.
– Rigjenerimin vulvar dhe eleminimin e irritimeve.
– Ruajtjen e një arome tepër natyrale dhe të këndshme.
– Efektin antiseptik.

“Intimacy by Dr. Ardi” tashmë indikohet dhe përdoret nga cdo femër, prej pubertetit deri në periudhen e menopauzës, përfshirë shtatzënat, me të gjitha efektet e mësipërme, pa shkaktuar asnjë efekt anësor apo të padëshiruar.
(Sigurisht personat që kanë hipersensibilitet prej njërit prej përbërësve apo disa prej tyre, të “Intimacy by Dr. Ardi” këshillohen që të mos ta përdorin atë).

Kujdes! Vetëm për përdorim të jashtëm. Kini parasysh se lëkura e duarve tuaja ka një pH 5.4-5.9 dhe kështu pas përdorimit të Intimacy, do ju këshilloja të rilanit duart  me shampon tuaj të zakonshme të larjes së duarve për të shmangur konfliktin e pH. 

INTIMACY by dr. Ardi prodhohet posaçërisht për ju! Ne nuk kemi stok duke ju siguruar kështu një produkt të freskët. Ambalazhimi i INTIMACY është i sigurtë nëpërmjet teknologjisë airless, duke zgjatur jetëgjatësinë e produktit dhe duke garantuar qëndrueshmërinë e tij për një kohë të gjatë (1 vit).

Flakoni ka volum prej 150 CC/mL.

Rekomandohet përdorimi 2 herë në ditë, në tualetin e mëngjesit dhe të darkës.

V.O – “Preorder now” duke më kontaktuar direkt në Whatsapp. Klikoni logon “Whatsapp” djathtas, në fund të faqes. 

Produkti kushton 1500ALL dhe ne e sjellim direkt në vendndodhjen tuaj.

Transporti 200 lek në Tiranë dhe 300 lek në rrethe.
Mjafton të lini: Emër, Mbiemër, Nr. Kontakti. Korrieri ynë do ju kontaktojë sapo Intimacy të jetë gati për ju!

Për të parë përbërësit klikoni tek: https://www.drardi.com/intimacy-by-dr-ardi/

Dr. Ardi PRUSHI

Mëposhtë po bashkangjis disa nga përshtypjet e shumta që kanë ardhur derimë tani:

Rexhina:
Mezi po prisja te provoja kete produkt dhe realisht mund te them qe eshte nje nder produktet me te mira te llojit te vete. Kisha dyshimet e mia ne fillim por tani ja keshilloj cdo mikeshe qe ndoshta mund te kete te njejtat dyshime si une pasi eshte me te vertete nje produkt qe ja vlen. Pergezime dhe sa me shum suksese

 

Silvi:
Ka arome te kendshme, shum pak sasi duhet per te bere punen e vet, te pe nje ndjesi te fresket dhe shuuuum smooth qe zgjat! Pergezime , laresi me i mir intim qe kam provuar, ja vlen ta provoni

 

Jasina:
Nje nga laresit me te mire qe kam perdorur deri tani, pasi kam provuar shume variante te ndryshme, por si ky jo.
Shume suksese!

 

Lili:
Takimi im me dr.Ardin ka qene krejt rastesor! Vizita ime e pare per shtatzanine! Dhe qe ne momentin e pare qe e takova, isha e bindur qe ky do ishte doktori qe doja te ndiqja shtatzanine time!
Nje doktor mjaft i pergatitur, degjues shume i mire, shume i gatshem per tu pergjigjur ne cdo moment, human mbi te gjitha!
E se fundmi, por jo nga rendesia, mrekullia “Intimacy” eshte nje tregues me shume i punes se tij te palodhshme dhe pasionit qe ai ka per profesionim e vet!
Nje produkt shume cilesor, i fresket dhe qe do ia rekomandoja cdo vajze, nene, gruaje!
Une e perdora vete, por vendosa te gezoj dhe te tjere, duke ia bere dhurate! 😍😊
Suksese alëays Dr.Ardi!

Albana:
Kisha shume dite probleme me sekrecione vaginale edhe pse ju nenshtrova analizes strisho vaginale rezultoi qe nuk kisha infeksion. Pasi perdora intimacy by dr.Ardi per dy dite sekrecionet ndaluan, ndjeva butesine e shpelaresit dhe aroma e saj shuuume bimore ,te luleve qe vetem ne mal e kam ndier ate arome.Per mua meriton noten 10😁.Intimacy me 🌟🌟🌟🌟🌟.Urime dr.Ardi!Ju pergezoje per arritjet tuaja!

 

Romina:
Super ndjesi freskie dhe pastertie!

Entela:
Pershendetje, po e perdor tashme Intimacy by Dr.Ardi dhe eshte nje lares shume i mire, arome vertete e kendshme, hidratues per lekuren, i bute dhe te le nje ndjesi freskie gjithashtu. Excellent five🌟⭐🌟⭐🌟 intimo! I Highly recommend Intimacy!
Yours sincerely,
Grateful!

 

Arjana:
Produkti ishte si i krijuar nga natyra, mbase nga aroma bio e perberesve natyral, pervec se cilesor dhe ne parametrat e duhur, gje qe ju e keni sqaruar dhe ne letren shoqeruese.
Bravo per produktin cilesor dhe pergezime doktor!

 

Irida:
Produkt me një aromë natyrale shumë origjinale. Ekstremisht i butë me zonën intime, shumë cilësor.
10/10

Delisa:
Nje produkt super cilesor dhe efikas qe jam e bindur qe do e perdor gjithmone tani e ne vazhdim
Ndjesia e pastertise dhe butesia qe le pas perdorimit jane 😍😍😍
10/10

70

Intimacy by dr. Ardi

Lindi si një nevojë nga praktika e përditshme e punës time. Një produkt tërësisht shqiptar, handmade, formuluar me respektin më të madh për lëkurën tuaj vulvare.

 • Përbërës 100% natyralë, të derivuar kryesisht nga bimët organike të florës së vendit tonë.
 • Përbërësit e këtij produkti janë të testuar dhe çertifikuar.
 • Kujdes maksimal është treguar nga ana ime për ruajtjen e pH 4.2 të tij, tërësisht në përputhje me pH e zonës tuaj intime i cili varion nga 3.8-4.5.
 • Ky produkt është i sigurtë për mikrobiomën intime, ruan balancën acide të vaginës, ka efekte antimikrobiale si dhe rigjeneruese të zonës tuaj intime.
 • INTIMACY by Dr. Ardi është formuluar në mënyrë speciale për te mbajtur zonën tuaj intime natyrale duke zgjedhur përbërësit delikat të mëposhtëm:

Acidi Laktik: Formuluar posaçërisht me acid laktik për të parandaluar acarimet, infeksionet dhe ruajtjen e higjienës vaginale. Formulimi i ri i xhelrave larës vaginal që përmbajnë acid laktik (pH 4.2), të destinuar për përdorim të jashtëm ditor, sigurojnë pastrim të butë, freski dhe mbrojtje antimikrobike . Acidi laktik, ndihmon në mbajtjen e një pH acid në zonën vulvovaginale duke rritur homeostazën e lëkurës, prodhon baktere te mira dhe parandalon rritjen e baktereve të dëmshme. Në këtë pH, vagina mund të parandalojë zhvillimin e baktereve patogjene.

Acid Hialuronik: Dehidratimi i zonës gjenitale, i njohur si thatësi vaginale, shpesh ndikon në jetën e gruas, nga periudha fertile deri në postmenopauzë, dhe duhet të trajtohet me produkte specifike, përfshirë larësin e duhur intim. Provat klinike të kryera mbi gratë nga puberteti deri në menopauzë treguan se pastrimi i përditshëm me këto larës intim promovon hidratimin e indit vaginal falë pranisë së acidit hialuronik. Në veçanti, për gratë në moshë fertile jep gjithashtu një efekt qetësues, ofron mbrojtje antimikrobiale dhe një ndjenjë të freskisë afatgjatë. Për gratë në menopauzë siguron një ndjesi freskie, përmirëson elasticitetin dhe tonicitetin dhe ushtron një efekt antioksidativ.

Proteina e mëndafshit: E dobishme për ruajtjen e funksionit normal të filmit sipërfaqësor të lëkurës. Ky film parandalon irritimin nga faktorët e jashtëm, parandalon avullimin e ujit dhe mbron lëkurën.

Panthenol(Vitamina B5): Lehtëson shërimin dhe rivitalizimin e lëkurës, ndihmon qetësimin e lëkurës së thatë.

Allantoin: është e njohur për aftësinë e saj për të shtuar më shumë ujë në lëkurën tuaj. Gjithashtu mund të ndihmojë lëkurën tuaj të qëndrojë në lagështi (hidratim) më gjatë. Kjo ndihmon në luftimin e problemeve të bezdisshme të lëkurës si thatësia dhe kruarja.

Vitamina E: Efektive për tharjen vaginale .Vitamina E ka veti antioksiduese. Vitamina E gjithashtu ndihmon në stabilizimin e niveleve të estrogjenit dhe është studiuar për trajtimin e një sërë simptomash të menopauzës si afshet e nxehta, dhe natyrisht, thatësinë vaginale.

Vaj kokosi: Hidratues natyral. Hidraton dhe qetëson zonën vaginale. Ka veti antibakteriale dhe antivirale. Mund të vrasë në mënyrë të dukshme patogjenët gjenital dhe kështu të parandalojë inflamacionin dhe infeksionet gjenitale.

Thymus Vulgaris: Efekt antibakterial dhe antimikotik.

 • I pasuruar me Hidrosole lulesh.

Hidrosolet janë magji e pastër e bimëve, alkimi në formën e saj më të lartë. Hydrosolet ose Hydrolatet (në frengjisht), janë uji që krijohet si rezultat i procesit të distilimit me avull. Kur avulli nga uji i distiluar kalon nëpër materialin bimor, ai merr me vete vajrat volatile nga bima, vaji esencial hiqet nga maja e avullit dhe uji i mbetur quhet hidrosol dhe është një gjurmë e përsosur e lëndës bimore që u distilua. Hidrosolet janë përftuar nga bimë te florës shqiptare dhe kanë çertifikim organik.

Hidrosol Helikrisi: Helikrisi e njohur si bima e pavdeksisë ndihmon në qetësimin e problemeve si djegia, kruajtja, skuqja e shoqëruar me infeksion mykotik dhe vaginozë bakteriale.

Hidrosol Lavando: Veti antiseptike, antibakteriale, qetësuese dhe aromaterapi.

Pastrues intim natyral: Për të gjitha llojet e lëkurës. Eleminon aromat dhe shqetësimet intime. Formuluar posaçërisht për lëkurën e ndjeshme për tu pastruar pa irritime. Parandalon acarimet, infeksionet dhe siguron ruajtjen e higjienës intime.

Me përbërës organikë, natyralë dhe të derivuar nga bimët.

Pa perberes potencialisht të dëmshëm: Pa SLS, SLES, alkool etilik, Propilen Glikol, derivate PG, parabene, sulfate, ose fragrance/ngjyra sintetike.

Cruelty free: Kështu që ju mund të ndiheni mire me përdorimin e tij.
Indikohet: cdo femër, përfshirë shtatzënat dhe gratë në perimenopauzë dhe menopauzë.

Kujdes! Vetëm për përdorim të jashtëm. Kini parasysh se lëkura e duarve tuaja ka një pH 5.4-5.9 dhe kështu pas përdorimit të Intimacy, do ju këshilloja të rilanit duart  me shampon tuaj të zakonshme të larjes së duarve për të shmangur konfliktin e pH. 

INTIMACY by dr. Ardi prodhohet posaçërisht për ju! Ne nuk kemi stok duke ju siguruar kështu një produkt të freskët. Ambalazhimi i INTIMACY është i sigurtë nëpërmjet teknologjisë airless, duke zgjatur jetëgjatësinë e produktit dhe duke garantuar qëndrueshmërinë e tij për një kohë të gjatë (1 vit).

Flakoni ka volum prej 150 CC/mL.

Rekomandohet përdorimi 2 herë në ditë, në tualetin e mëngjesit dhe të darkës.

V.O – “Order now” duke më kontaktuar direkt në Whatsapp. Klikoni logon “Whatsapp” djathtas, në fund të faqes. 

Produkti kushton 1500ALL dhe ne e sjellim direkt në vendndodhjen tuaj. Transporti kushton 200 lek në Tiranë dhe 300 lek në rrethe

Mjafton të lini: Emër, Mbiemër, Nr. Kontakti. Korrieri ynë do ju kontaktojë sapo Intimacy të jetë gati për ju!

Dr. Ardi PRUSHI