BMI

BMI

Kalkulatori BMI ju vjen në ndihmë për të përcaktuar statusin tuaj të peshës në raport me gjatësinë. Sikurse përcaktova
më lart BMI (Indeksi I masës trupore) është një raport midis gjatësisë dhe peshës, shprehur në kg/m2.
 
Sigurisht gjatë shtatëzanisë tendenca për të shtuar në peshë është e rritur e kjo vjen zakonisht nga stigma e të ngrënit për dy, rritja e nepsit të shtatzënës e aspak për nevojën reale që shtatzëna ka gjatë shtatzënisë. Përllogaritet se në fund të shtatzënisë një grua duhet të rrisë thjesht 200 kCal në dietën ditore ose rreth 10% shtesë.
 
Për tju ardhur në ndihmë, po ju paraqes tabelën e shtojcës së peshës në fund të shtatëzanisë në raport me BMI tuaj përpara saj.
 
Duhet të kini parasysh se në fund të shtatëzanisë rreth 6-7 kg i atributohen fetusit, ujrave, placentës, e kështu shtojca juaj reale nuk është e madhe.
 
Ju duhet me doemos të rrini brënda këtyre limiteve!
 

BMI calculator

ft
in
lbs
cm
kg